Technical Manager voor het Oil Condition Monitoring labo

SGS Group Belgium

Région

Antwerpen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

Bedrijfsomschrijving

When you need to be sure, dat is waar SGS voor staat. Bij SGS bieden wij jou namelijk double layer sureness, dubbellaagse zekerheid. Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit. Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 89.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen.

SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten. Een van onze divisies, Oil, Gas & Chemicals, is gespecialiseerd in de inspectie en kwaliteitscontrole van chemicaliën, vloeibare gassen en petroleumproducten.

Vacatureomschrijving

Als betrouwbare rechterhand van de Operational Manager sta je mee aan het roer van het OCM labo en ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele activiteiten.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Dankzij jouw labo ervaring en analytisch inzicht kan je snel en efficiënt alle routinematige en nieuwe analyseopdrachten beoordelen op uitvoerbaarheid.
  • Je verdiept je in mogelijke nieuwe labo toepassingen en opzetten van nieuwe analysemethodes, waardoor onze dienstverlening nog breder en professioneler wordt. Hierbij leg je steeds de focus op kwaliteit, veiligheid en permanente efficiëntieverbetering.
  • Vooraleer de analyseresultaten en bijhorende rapporten naar onze klant worden doorgestuurd, kijk je deze nog even na op mogelijke fouten of onregelmatigheden.
  • Klanten, teamleden of andere SGS-collega’s kunnen in geval van vragen of problemen altijd een beroep doen op jouw expertise en vakkennis.
  • Je stimuleert, motiveert en coacht doorlopend ongeveer 10 medewerkers zodat deze hun werkzaamheden correct en veilig kunnen uitvoeren. Je hecht veel belang aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van jouw teamleden, wat automatisch resulteert in de verdere groei en grotere expertise van het hele team.
  • Je staat in voor de kalibraties van de labotoestellen en houdt toezicht op "good house keeping" en veiligheid tijdens de werkzaamheden in het petroleumlabo.
  • Met het oog op onze constante groei onderneem je ook de nodige acties om jouw afdeling zo concurrentieel en winstgevend mogelijk te houden.
  • In drukkere periodes steek je graag mee de handen uit de mouwen en voer je zelf ook een aantal (complexere) analyses uit.

Functie-eisen

Je hebt een Bachelor of Master diploma in een wetenschappelijke richting en bezit minstens 3 jaar relevante werkervaring in een labo omgeving. Kennis van de petroleumsector, GC, ICP, spectrometrie en ISO17025 is de kers op de taart.

Verantwoordelijkheid en klantgerichtheid zijn jouw belangrijkste troeven. Je stelt de juiste prioriteiten, werkt proactief en durft initiatief te nemen.

Bovendien beschik je over een gezonde dosis doorzettingsvermogen en stressbestendigheid. Anderen omschrijven jou ook als een energieke positivo.

Je bent een pragmaticus die voor elk probleem (of spreek je liever van een uitdaging?) een werkbare oplossing vindt.

Je bent een dynamisch en gedreven persoon die beschikt over de nodige flexibiliteit, zelfvertrouwen en uitermate sterke communicatievaardigheden.

Als uitgesproken peoplemanager weet je elke dag opnieuw jouw teamleden te sturen, te coachen en te motiveren.

Naast een perfecte kennis van het Nederlands, spreek je ook vlot Engels. Kennis van bijkomende talen is een pluspunt.

Aanvullende informatie

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing. Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief salaris en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Interesse om deel uit te maken van onze grote SGS-familie?

We zijn benieuwd naar je reactie! Bezorg ons jouw verhaal en cv via onze website https://www.sgs.be/nl-nl/our-company/careers/job-opportunities-new en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe uitdaging binnen SGS. Heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar [email protected]; ze zal je nog veel meer over deze vacature kunnen vertellen.

SGS Group Belgium

Société

SGS Group Belgium