Surveyor

SGS Group Belgium

Région

Antwerpen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

Bedrijfsomschrijving

When you need to be sure, dat is waar SGS voor staat. Bij SGS bieden wij jou namelijk double layer sureness, dubbellaagse zekerheid. Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit. Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 100.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen.

SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten. Onze divisie Natural Resources is o.a. gespecialiseerd in de inspectie en kwaliteitscontrole van chemicaliën, vloeibare gassen en petroleumproducten.

Vacatureomschrijving

 • Een vrachtwagen, treinwagon, landtank of schip, elke plaats waar chemische stoffen worden opgeslagen, zal jouw werkterrein worden. Je bent dan ook graag op de baan en weet perfect jouw routes uit te stippelen in de Antwerpse haven.
 • Jouw eerste taak is het bepalen van het volume van de tank aan de hand van jouw eigen berekeningen en een kalibratietabel. De vraag “Hoeveel liter zit er in die tank?” kan je nadien probleemloos en nauwkeurig beantwoorden.
 • Als tweede taak zal je het eigenlijke staal afnemen. Dit doe je met alle veiligheidsvoorzieningen en procedures indachtig.
 • Soms kan je al een aantal tests zelf uitvoeren. Voor de meer gedetailleerde analyses staat een team van gespecialiseerde laboranten klaar om de kwaliteitscontrole uit te voeren. 
 • Als laatste zal je je eigen resultaten en bevindingen rapporteren in ons systeem.
 • De haven is dag en nacht in beweging. Schepen komen en gaan voortdurend en houden zich niet aan de klassieke kantooruren. Om deze reden zal jij na de opleidingsperiode ook in vroege-late of volcontinu shift werken.

Functie-eisen

 • Een representatief staal nemen is moeilijker dan je denkt. Daarom zal je eerst een opleidingsperiode van enkele maanden doorlopen om alle kneepjes van het vak te leren.
 • Je hebt bij voorkeur een chemische of technische opleiding gevolgd zodat je al een beetje weet met welke producten je zal werken. Relevante werkervaring is uiteraard een groot pluspunt. Veiligheid en nauwkeurigheid draag je hoog in het vaandel.
 • Je werkt graag buiten en een beetje regen, wind of sneeuw houden jou niet tegen om een goede job af te leveren. In de brandende zon trappen oplopen in veiligheidspak en met adembescherming op de rug zijn evenmin een probleem.
 • Zelfstandigheid, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid, werklust én gevoel voor humor zijn jouw voornaamste troeven. Daarnaast beschik je ook over een gezonde dosis assertiviteit.
 • Naast een goede kennis van het Nederlands, spreek je vlot Engels. Kennis van het Frans is een grote troef.
 • Je beschikt over een geldig rijbewijs en rijdt graag in de Antwerpse haven rond.

Aanvullende informatie

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing. Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief salaris en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Interesse om deel uit te maken van onze grote SGS-familie?

We zijn benieuwd naar je reactie! Bezorg ons jouw verhaal en cv via onze website https://www.sgs.be/nl-nl/our-company/careers/job-opportunities-new en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe uitdaging binnen SGS. Heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar [email protected]; ze zal je nog veel meer over deze vacature kunnen vertellen.

SGS Group Belgium

Société

SGS Group Belgium