Staalnemer

SGS Group Belgium

Région

Antwerpen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

Bedrijfsomschrijving

Bij SGS kan je kiezen. Allereerst uit onze verschillende vacatures. Maar je hebt bij SGS nog een andere keuze.  Kies je voor verdiepen of kies je voor verrijken? We zijn niet alleen op zoek naar collega’s die de diepte van hun vakgebied ingaan. We zijn net zo hard op zoek naar verbinders, collega’s die onze indrukwekkende diversiteit aan diensten kunnen koppelen. Aan elkaar. En daarmee onze dienstverlening verrijken. 

SGS is wereldleider als het gaat om inspectie, controle, analyse en certificering. We zijn zelfs de wereldwijde benchmark voor kwaliteit en integriteit.  Daar zijn we waanzinnig trots op. Net als op onze bijna 100.000 collega’s die onze klanten bijstaan wereldwijd, of wat dacht je van onze meer dan 1650 medewerkers alleen al in België?  Verdeeld over expertises, branches en culturen heen, geven onze medewerkers dagelijks 110% van zichzelf. Onze medewerkers bouwen aan hun eigen weg binnen de dienstverlening en expertise.

SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten. Een van onze divisies, Oil, Gas & Chemicals, is gespecialiseerd in de inspectie en kwaliteitscontrole van chemicaliën, vloeibare gassen en petroleumproducten. Ter versterking van de afdeling zijn we in Antwerpen op zoek naar gemotiveerde staalnemers (vroege/late).

Vacatureomschrijving

De staalnemer is een belangrijke schakel in het keuringsproces van chemische stoffen die in de haven van Antwerpen binnenkomen of die er geproduceerd worden. Je zal instaan voor de begeleiding van los- en laadoperaties van chemicaliën, petroleumproducten en vloeibare gassen bij raffinaderijen, chemische fabrieken en opslagterminals.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Een vrachtwagen, treinwagon, landtank of schip, elke plaats waar chemische stoffen worden opgeslagen, zal jouw werkterrein worden. Je bent dan ook graag op de baan en weet perfect jouw routes uit te stippelen in de Antwerpse haven.
  • Jouw belangrijkste opdracht is het nemen van stalen uit vrachtwagens, drums en landtanks. Dit doe je telkens met alle veiligheidsvoorzieningen en procedures indachtig.
  • Soms kan je al een aantal tests zelf uitvoeren. Voor de meer gedetailleerde analyses staat een team van gespecialiseerde laboranten klaar om de kwaliteitscontrole uit te voeren. 
  • Tot slot zal je je eigen resultaten en bevindingen rapporteren in ons systeem.
  • Ondanks het feit dat we met een planning werken, kunnen er altijd onverwachte en dringende opdrachten uit de lucht komen vallen. Je bent flexibel genoeg om je aan deze wijzigingen aan te passen en indien nodig overuren te presteren. Uiteraard kan je op een later moment deze uren compenseren. 

Functie-eisen

Een representatief staal nemen is moeilijker dan je denkt. Daarom zal je eerst een opleidingsperiode doorlopen om alle kneepjes van het vak te leren.

Je hebt bij voorkeur een chemische of technische opleiding gevolgd zodat je al een beetje weet met welke producten je zal werken. Relevante werkervaring is uiteraard een groot pluspunt. Veiligheid en nauwkeurigheid draag je hoog in het vaandel.

Je werkt graag buiten en een beetje regen, wind of sneeuw houden jou niet tegen om een goede job af te leveren. In de brandende zon trappen oplopen in veiligheidspak en met adembescherming op de rug zijn evenmin een probleem.

Zelfstandigheid, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid, werklust én gevoel voor humor zijn jouw voornaamste troeven. Daarnaast beschik je ook over een gezonde dosis assertiviteit.

Naast een goede kennis van het Nederlands, spreek je vlot Engels. Kennis van het Frans is een grote troef.

Je beschikt over een geldig rijbewijs en rijdt graag in de Antwerpse haven rond.

Aanvullende informatie

Wat wij aanbieden :

Was je toch al aan het nadenken over jouw carrière? Misschien is dit dan wel een volgende stap in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing. Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Wil je hier deel van uitmaken?

We zijn benieuwd naar je reactie. Stuur ons jouw verhaal met cv via onze website jobs.sgs.com en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe job binnen SGS. Laura Meyvis kan je eventueel nog meer vertellen over deze functie. Stuur haar via [email protected] dan even een mailtje met je vragen.

SGS Group Belgium

Société

SGS Group Belgium