Scrum Master

De Lijn

Région

Mechelen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

De Lijn wil een oplossing zijn voor de mobiliteit van de toekomst. Werken bij De Lijn is daarom meer dan een gewone job. Samen met 7.500 collega's maken we Vlaanderen leefbaar en bereikbaar. Want een betere mobiliteit in Vlaanderen is voor iedereen belangrijk. Ook jij kan hier een sleutelrol in spelen. Bij ons kom je terecht in een gezond bedrijf dat constant in beweging is en dat oog heeft voor de noden van zijn werknemers.

Jouw verantwoordelijkheden

Functie

Als Scrum Master adviseer, train en coach je je team en het bedrijf in de Agile manier van werken. Je zal Agile methodologieën implementeren in je team en hun omgeving en de samenwerking tussen de verschillende teams verbeteren.

Een greep uit het takenpakket van een Scrum Master bij De Lijn:

Wat ga je betekenen voor je team:

 • Je faciliteert de Scrum-ceremonies;
 • Je coacht het team en ruimt zo obstakels uit de weg;
 • Je ondersteunt de Product Owner bij het uitwerken van de product backlog;
 • Je inspireert het team coachen zodat het zelfstandig kan werken en zijn verantwoordelijkheid neemt;
 • Je beheert en werkt de tooling uit voor het plannen en monitoren van teamwerk.

Wat ga je betekenen voor De Lijn:

 • Het tot stand brengen en onderhouden van de verschillende communicatielijnen tussen de verschillende teams en de stakeholders;
 • Het coachen van het bedrijf in het respecteren van de Agile werking van de teams;
 • Het evalueren van de samenwerking tussen verschillende teams en deze samenwerking optimaliseren.

Het is een projectfunctie om ons vernieuwde innovatieve aanbod te lanceren begin 2023. Wij bieden jou een contract onbepaalde duur en een plek op het organogram en na afloop van het project zal HR je begeleiden in het vinden van een nieuwe functie indien nodig.

Voor meer informatie neem gerust contact op met de betrokken recruiter Pauline Desmet (pauline.desmet@delijn.be).

Jouw profiel

Je coacht het team en zorgt er voor dat de leden met een lach komen werken.

Je bent positief ingesteld, creatief, leergierig, en stressbestendige teamspeler die van uitdagingen houdt. Doorzettingsvermogen en probleemoplossend werken zit in je DNA.

Dat vul je aan met:

 • Bachelordiploma ICT of gelijkwaardig door ervaring;
 • 3 jaar ervaring en brede kennis van ICT systemen en toepassingen;
 • Agile-methodiek en Scrum (een officieel Scrum certificaat is a nice to have);
 • Sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (vaktechnisch).

Ons aanbod

Hoe is dat: werken bij De Lijn?

Samenwerken is een van onze belangrijkste pijlers binnen De Lijn: samen met zo'n 8.000 medewerkers brengen we Vlaanderen in beweging. Je kunt je werkzaamheden flexibel indelen en krijgt de kans om echt in de materie te duiken. Zo evolueer jij tot expert in jouw vakgebied en kun je jouw kennis overdragen aan collega's. Samen zijn we een voortrekker in de transitie naar duurzame mobiliteit in Vlaanderen.

Voordelen om van te genieten:

 • Een aantrekkelijk maandsalaris, in verhouding tot je diploma, ervaring en competenties, van € 3866,52 tot € 4656,75. Indien hoger wordt het dossier bekeken met de HR directeur.
 • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques van €8,00 per gewerkte dag, dubbel vakantiegeld, eindejaarspremie, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, vrijverkeerkaarten voor het hele bus, tram, en metronetwerk voor jou en je gezin in België, gratis woon werkverkeer met de trein, gratis thuisopvang voor zieke kinderen, …
 • Voordelige acties met verschillende culturele en commerciële partners, zoals vakantiehuizen, programma's om privé computers aan te kopen en groepsaankopen.
 • Professioneel meegroeien met een bedrijf dat een belangrijke partner is in het maatschappelijk mobiliteitsdebat.

Bovendien hechten we belang aan een goede werk privébalans. We zetten in op plaats en tijdsonafhankelijk werken. Je kan in het voor jou dichtstbijzijnde kantoor van De Lijn of van thuis uit werken. We verwachten echter wel dat je, afhankelijk van afspraken met je manager en mogelijke meetings, 1 à 2 keer per week aanwezig bent in het hoofdkantoor te Mechelen.

Meer informatie

We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 22 maart 2022.

Deze selectieprocedure bestaat uit 3 stappen:

- verkennend gesprek

- assessment

- selectiegesprek met manager en HR

Voor functiegerelateerde vragen kan je contact opnemen met Jorn de Baerdemaeker ([email protected]) of An Van Peteghem ([email protected]), voor meer informatie over het sollicitatieproces met Pauline Desmet ([email protected]).

Geïnteresseerd?

Meer informatie

 

We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 22 maart 2022.

 

Deze selectieprocedure bestaat uit 3 stappen:

- verkennend gesprek

- assessment

- selectiegesprek met manager en HR

 

Voor functiegerelateerde vragen kan je contact opnemen met Jorn de Baerdemaeker ([email protected]) of An Van Peteghem ([email protected]), voor meer informatie over het sollicitatieproces met Pauline Desmet ([email protected]).

De Lijn

Société

De Lijn