Sales Representative Milieu laboratoria

SGS Group Belgium

Région

Antwerpen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

Bedrijfsomschrijving

When you need to be sure, dát is waar SGS voor staat. Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit. Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 89.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen.

De activiteiten binnen onze afdeling Environmental and Industrial Hygiene Testing zijn toonaangevend voor milieukundige en specialistische analyses (dioxines, PFAS, gebromeerde vlamvertragers, PPCP, …) voor de industrie. Wij verlenen diensten aan diverse ondernemingen zoals productiebedrijven en KMO’s, maar ook aan overheden. We zoeken hierbij steeds naar een oplossingsgericht analysevoorstel en geven passend advies binnen het milieubeleid van de opdrachtgever.

Vacatureomschrijving

Als commerciële relatiebouwer weet je als geen ander klanten te overtuigen, breng je onze waarden over en ben je het gezicht van SGS.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Samen met de rest van het team leg je de focus op het identificeren van nieuwe opportuniteiten en het uitbreiden van de diensten van ons milieu- en specialiteitenlaboratorium. Hierbij ligt de focus vooral op het analyseren van oppervlakte-, afval- en grondwater, afvalstoffen, luchtstalen, enz. Onze labo’s zijn m.a.w. dagelijks actief binnen diverse milieuproblematieken en proberen op die manier een positieve bijdrage te leveren aan een schoner milieu.
  • Je gaat via prospectie en netwerking actief op zoek naar potentiële klanten, overheidscontacten, federaties en diverse strategische partners.
  • Dankzij jouw uitmuntende sales skills identificeer je de noden van onze B-to-B klanten en zet je deze om in sales opportuniteiten en passende offertes.
  • Je ondersteunt allerlei commerciële activiteiten zoals beurzen en mailings.
  • Je beheert en onderhandelt zelf alle prijsafspraken bouwt een solide vertrouwensrelatie met alle betrokkenen op.

Functie-eisen

Je hebt bij voorkeur een bachelor of master diploma behaald in een wetenschappelijke richting zoals (bio)chemie, biologie, milieu, … of hebt zeer grote interesse om je in deze disciplines te verdiepen. Relevante en/of commerciële werkervaring in de milieusector is uiteraard een groot pluspunt.

Je bent commercieel in hart en nieren. Door je creativiteit zie je opportuniteiten en weet je deze te verzilveren door volhardend en proactief te werk gaan. 

Zelfstandigheid, flexibiliteit en gedrevenheid zijn jouw voornaamste troeven.

Je bent een positief ingesteld en matuur persoon, die empathie aan diplomatie koppelt.

Door jouw uitstekende dossierkennis en sterke communicatievaardigheden kan je als professional op hoog niveau onderhandelen met onze klanten.

Je bent vertrouwd met het maken van overtuigende sales presentaties.  Kennis van Power BI is een pluspunt.

Een goede kennis van het Nederlands en Engels is noodzakelijk. Kennis van bijkomende talen zoals Frans is uiteraard een pluspunt.

Aanvullende informatie

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing. Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief salaris, firmawagen en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen. Thuiswerk behoort zeker ook tot de mogelijkheden. Tot slot krijg je de nodige vrijheid en zelfstandigheid om initiatieven te lanceren zodat SGS nog beter wordt in zijn dienstverlening. SGS groeit samen met zijn werknemers!

Interesse om deel uit te maken van onze grote SGS-familie?

We zijn benieuwd naar je reactie! Bezorg ons jouw verhaal en cv via onze website https://www.sgs.be/nl-nl/our-company/careers/job-opportunities-new en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe uitdaging binnen SGS. Heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Zij helpt jou met veel plezier verder. Hopelijk tot snel!

SGS Group Belgium

Société

SGS Group Belgium