Sales Executive

SGS Group Belgium

Région

Antwerpen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

Bedrijfsomschrijving

When you need to be sure, dát is waar SGS voor staat. Bij SGS bieden wij jou namelijk double layer sureness, dubbellaagse zekerheid. Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit. Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 89.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen.

SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten. De divisie Natural Resources is gespecialiseerd in de inspectie en kwaliteitscontrole van chemicaliën, vloeibare gassen en petroleumproducten.

Vacatureomschrijving

Als Sales Executive kom je te werken in de haven van Antwerpen binnen een gedreven sales team. Als commerciële relatiebouwer weet je als geen ander klanten te overtuigen, breng je onze waarde over bij de klant en ben je het gezicht van SGS.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Je werkt actief mee aan een strategisch development plan en voert marktanalyses uit samen met het sales team over de grenzen heen.
  • Je gaat proactief op zoek naar potentiële klanten in de markt (hunting) en opent de juiste deuren.
  • Je onderhoudt bestaande klantrelaties (farming) in samenwerking met de customer service afdeling.
  • Je voert regelmatig prijsonderhandelingen.
  • Dankzij jouw ervaring en sales skills identificeer je de noden van de klant en zet je deze om in sales opportuniteiten.
  • Je staat in voor de implementatie van nieuwe projecten/ nieuwe contracten binnen onze organisatie.
  • Je neemt deel aan sector gebonden conferenties in binnen en buitenland.

Functie-eisen

Je hebt een Bachelor of Masterdiploma behaald en minstens 3 jaar relevante werkervaring in de chemische industrie, petroleumsector of logistiek.

Je bent commercieel in hart en nieren. Door je creativiteit zie je opportuniteiten en weet je deze te verzilveren door gedreven en proactief te werk gaan.  

Zelfstandigheid, flexibiliteit en gedrevenheid zijn jouw voornaamste troeven.

Je bent een positief ingesteld matuur persoon die empathie aan diplomatie koppelt.

Je laat je niet afschrikken door tegenslagen en door je sterke communicatieve vaardigheden kan je als professional op hoog niveau mee onderhandelen.

Je bent handig in het maken van overtuigende sales presentaties.  Kennis van Power BI is een pluspunt.

Een zeer goede talenkennis van Nederlands en Engels is noodzakelijk. Kennis van bijkomende talen is een pluspunt. Je bent bereid om af en toe in het buitenland te verblijven.

Aanvullende informatie

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing. Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief salaris, firmawagen en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen. Tot slot krijg je de nodige vrijheid en zelfstandigheid om initiatieven te lanceren zodat SGS nog beter wordt in zijn dienstverlening. SGS groeit samen met zijn werknemers!

Interesse om deel uit te maken van onze grote SGS-familie?

We zijn benieuwd naar je reactie! Bezorg ons jouw verhaal en cv via onze website https://www.sgs.be/nl-nl/our-company/careers/job-opportunities-new en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe uitdaging binnen SGS. Heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Zij helpt jou met veel plezier verder. Hopelijk tot snel!

SGS Group Belgium

Société

SGS Group Belgium