Safety Data Sheet Medewerker

SGS Group Belgium

Région

Antwerpen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

Bedrijfsomschrijving

When you need to be sure, dat is waar SGS voor staat. Bij SGS bieden wij jou namelijk double layer sureness, dubbellaagse zekerheid. Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit. Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 89.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen.

SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten. Binnen onze divisie Industries & Environment hebben we o.a. een toonaangevend advies- en studiebureau dat gespecialiseerd is op het vlak van industrieel milieubeleid en veiligheidsstudies. We zoeken dus naar constructieve oplossingen en adviseren onze klanten bij diverse milieuvragen en -problemen. Tevens verstrekken wij aan onze industriële klanten gespecialiseerd en juridisch advies in milieuaangelegenheden in de ruimste zin van het woord.

Vacatureomschrijving

Dankzij vele jaren ervaring kunnen we bogen op grote deskundigheid met vraagstukken omtrent milieu- en personenveiligheid en de classificatie van stoffen in de juiste categorie. SGS was actief betrokken bij de ontwikkeling van SDS en is toonaangevend op het gebied van de regulering van classificatie en etikettering voor de registratie, evaluatie, autorisatie en indamming van chemische stoffen (REACH).

Onze consultants volgen nauwgezet alle aanpassingen op aan SDS volgens REACH en CLP zodat de producten van onze klanten steeds voldoen aan de nieuwste vereisten.

In het kader van de naleving van de Europese CLP-verordening (classificatie, etikettering en verpakking ) adviseer je als Product Safety Specialist onze klanten over de declaratie van potentieel gevaarlijke chemische stoffen en milieuvriendelijke ingrediënten in hun producten.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van product safety projecten voor onze klanten. Het betreft o.a. de opmaak van SDS-documenten (Safety Data Sheet), REACH registraties, enz.
  • Je hebt veelvuldig telefonisch contact met onze klanten, overheidsdiensten en leveranciers.
  • Tot slot sta je in voor een aantal algemene administratieve taken (rapporten samenstellen, informatie verzamelen, ...).
  • Tijdens de opleidingsperiode zal je werken op ons hoofdkantoor in Antwerpen, maar eens je de nodige routine in je vingers hebt gekregen, kan je ook thuis werken of op één van onze andere locaties (Melsele, Olen, …).

Functie-eisen

Je bezit een diploma van Master of Bachelor in een wetenschappelijke richting zoals chemie, biochemie, industriële wetenschappen, milieuadministratie, biologie, biomedische laboratoriumtechnologie, ...

Enige relevante werkervaring met REACH, CLP of SDS is uiteraard een sterk pluspunt.

Excel en Word kennen geen geheimen meer voor jou.

Je hebt een vlotte pen en babbel waardoor je op een duidelijke en overzichtelijke manier kan rapporteren in het Nederlands en het Engels (zowel schriftelijk als telefonisch). Verder ben je ook allergisch aan schrijffouten.

Zelfstandigheid, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid, werklust en assertiviteit zijn jouw voornaamste troeven.

Uiteraard ben je ook een zeer betrokken, gedreven en stressbestendig persoon die voor elk probleem een oplossing vindt.

Aanvullende informatie

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing. Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief salaris en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Interesse om deel uit te maken van onze grote SGS-familie?

We zijn benieuwd naar je reactie! Bezorg ons jouw verhaal en cv via onze website https://www.sgs.be/nl-nl/our-company/careers/job-opportunities-new en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe uitdaging binnen SGS. Heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar [email protected]; ze zal je nog veel meer over deze vacature kunnen vertellen.

Is jouw honger naar informatie nog steeds niet gestild?

Klik dan zeker even door naar onze SGS website:

https://www.sgs.be/nl-nl/health-safety/quality-health-safety-and-environment/product-safety/reach

SGS Group Belgium

Société

SGS Group Belgium