Medewerker Elektronica - Antwerpen

De Lijn

Région

Antwerpen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

De Lijn wil een oplossing zijn voor de mobiliteit van de toekomst. Werken bij De Lijn is daarom meer dan een gewone job. Samen met 7.500 collega's maken we Vlaanderen leefbaar en bereikbaar. Want een betere mobiliteit in Vlaanderen is voor iedereen belangrijk. Ook jij kan hier een sleutelrol in spelen. Bij ons kom je terecht in een gezond bedrijf dat constant in beweging is en dat oog heeft voor de noden van zijn werknemers.

Jouw verantwoordelijkheden

Werken bij De Lijn

Bij De Lijn zijn we voortdurend gericht op innovatie: samen met zo'n 7.500 medewerkers houden we Vlaanderen in beweging. Dat levert een innovatieve en actieve organisatie op, waar we gezamenlijk aan bouwen. Binnen De Lijn is er een waaier aan doorgroeimogelijkheden: samen focussen we op wat er komen gaat. Op de korte termijn en in de toekomst.

Bijdragen aan een leefbaar en bereikbaar Vlaanderen? Dat doe je zo

Als medewerker elektronica werk je binnen de Servicezone Tram Oost en ga je de uitdaging aan om een optimale beschikbaarheid van de voertuigen te garanderen. Stilstaan is geen optie.

Elektriciteit, (vermogens)elektronica, systemen (radio, retibo, seininstallatie), informatiesystemen en communicatiesystemen kennen voor jou geen geheimen meer.

Je werkt voornamelijk op onze site PAL gelegen te Noorderlaan, Antwerpen.

Je werkzaamheden als medewerker elektronica:

 • Gebruiken van eigen expertise om bij te dragen aan wederkerende of meer complexe diagnose- en herstelproblematieken in de servicezone
 • Instaan voor het detecteren, borgen en uitdragen van de opgebouwde kennis en goede praktijken (identificeren van de goede praktijken, documenteren van werkwijzen, beheren van kennisdatabank en tools, zoeken naar mogelijke optimalisaties,…)

  * Instaan voor het effectieve herstel en de correctie administratieve afhandeling van voertuigmeldingen

  * Instaan voor technologische keuzes in functie van onderhoud en herstel elektriciteit en elektronica op voertuigen met een impact tot 2000 €

  * Vertalen van milieu- en veiligheidsvoorschriften naar de praktijk

  * Aanleveren van elementen voor het opmaken van onderhoudsplannen teneinde het percentage correctief onderhoud te doen dalen.

  * Ondersteunen van het correcte gebruik van de voertuigsystemen door de technisch service center en onderhoudscentra

  * Ondersteunen bij het opvolgen van contracten voor onderhoud of herstel van elektriciteit en elektronica op voertuigen en bij projecten (afroepen op lopende onderhoudscontracten, geleverde prestaties van onderhoudsfirma's evalueren, aanspreekpunt voor techniekers,…)

O Op basis van jouw terreinervaring, feedback van de gebruiker en technische marktverkenning ondersteun je de behoeftedefinitie binnen Elektronica en lever je input aan het Hoofd Werkplaats, het Expertisecentrum en/of de dienst Beheer & Innovatie Voertuigen.

Je ontwikkelt je eigen deskundigheid, houdt deze up-to-date en je kan deze materie via samenwerking of opleiding overbrengen aan jouw collega's binnen het technisch service center en de onderhoudscentra. Zo bouw je mee aan onze toekomstvisie.

Jouw profiel

Ga jij als medewerker elektronica verder dan de eindhalte?

We zoeken iemand met een scherpe analytische geest die zelfstandig technisch ingewikkelde problemen analyseert, oplost en verbeteringen voorstelt. Je gaat hierbij steeds nauwkeurig te werk en respecteert de algemene veiligheidsvoorschriften. Je durft verantwoordelijkheid en initiatief te nemen zonder hierbij de focus op samenwerking te verliezen. De medewerker die we zoeken is vooral heel resultaatgericht en streeft ernaar zichzelf voortdurend te verbeteren door actief deel te nemen aan vooruitgang en verbetering.

Dit maakt van jou een expert:

* Bachelor diploma of gelijkwaardig door ervaring

* Kennis van elektriciteit en elektronica

* Kennis van vermogenselektronica, eigen systemen radio, seinen, BDI, TDI,…

* Kennis van informatie- en communicatiesystemen

* Kennis van onderhoudsstrategieën met betrekking tot deze componenten

Ons aanbod

Hoe is dat: werken bij De Lijn?

Samenwerken is een van onze belangrijkste pijlers binnen De Lijn: samen met zo'n 7500 medewerkers brengen we Vlaanderen in beweging. Samen zijn we voortrekker in de transitie naar duurzame mobiliteit in Vlaanderen.

Techniek staat nooit stil. Daarom zorgen we voor de juiste opleidingen zodat jij altijd op de hoogte blijft van de laatste evoluties. De Lijn is immers ook jouw lijn. Onze organisatie is er vóór jou en dóór jou. Je krijgt de kans om echt in de materie te duiken. Zo evolueer jij tot expert in jouw vakgebied en kun je jouw kennis overdragen aan collega's. Werken bij De Lijn is een goede leerschool: er zijn volop doorgroeimogelijkheden.

Voordelen om van te genieten

l Een job die ook morgen en overmorgen belangrijk blijft

l Een aantrekkelijk maandsalaris, in verhouding tot je diploma, ervaring en competenties

l Extralegale voordelen zoals een interessant pensioenplan, hospitalisatieverzekering, ongevallenverzekering, maaltijdcheques, abonnement voor het hele bus-, tram- en metronetwerk voor jou en je gezin, gratis woon- werkverkeer met de trein, gratis thuisopvang voor zieke kinderen,…

l Voordelige acties met verschillende culturele en commerciële partners, zoals vakantiehuizen, programma's om privé computers aan te kopen en groepsaankopen

l 20 wettelijke verlofdagen, 5 conventionele verlofdagen, 1,5 dag ARAB verlof en 13 ADV dagen. Een extra anciënniteitsdag na 3 jaar dienst, 2 dagen na 5 jaar dienst, daarna per 5 jaar een bijkomende dag met een max van 7 dagen.

l Professioneel meegroeien met een bedrijf dat een belangrijke partner is in het maatschappelijk mobiliteitsdebat.

Deel uitmaken van De Lijn? Solliciteer vandaag nog en zet samen met ons Vlaanderen in beweging.

Solliciteren

We ontvangen graag je CV, motivatiebrief en diploma.

Voor functiegerelateerde vragen kun je contact opnemen met Mark Mostaert ([email protected]), voor meer informatie over het sollicitatieproces met Kim van Boxlaer (0470 22 19 87- [email protected] )

Bereid je alvast voor op jouw sollicitatie: onze selectieprocedure bestaat na de CV screening uit een verkennend gesprek, assessment en een selectiegesprek met de leidinggevende en HR.

De Lijn

Société

De Lijn