Material Flow Manager - IVC Group - Avelgem

Indeed

Région

N/A

INTRO
Unilin Group is wereldwijd een referentie in interieurdesign en bouw. We ontwikkelen, produceren en vermarkten laminaatvloeren, luxe vinyltegels, vinyl op rol, samengesteld parket, tapijttegels, kamerbreed tapijt, panelen op houtbasis en sierpanelen, industriële vloeren, wand- en daksystemen en isolatieplaten. We hebben 8100 medewerkers verspreid over 105 locaties over de hele wereld, waarvan 30 productievestigingen. Samen realiseerden we in 2021 een omzet van € 2,7 miljard.
Onze klanten en partners kennen ons als Unilin, IVC of Godfrey Hirst, of van één van onze merken zoals Quick-Step, Moduleo, Utherm, Pergo, Evola, Xtratherm of ClicWall. Investeren in gepassioneerde mensen, innovatieve merken en duurzame technologie is voor ons vanzelfsprekend.
Unilin Group is trots om deel uit te maken van Mohawk Industries, wereldwijd marktleider op het vlak van vloerbedekking met een omzet van $ 10 miljard en 41.600 medewerkers.

JE TAKENPAKKET
IVC Group behoort sinds begin 2022 tot onze divisie Unilin Flooring. Door de krachten te bundelen, staan we internationaal nog sterker en kunnen we duurzaam verder groeien. Ter uitbreiding van onze divisie te Avelgem zijn we op zoek naar een Material Flow Manager.

*
Functie: *

Je bent verantwoordelijk voor alle intern logistieke activiteiten & flows binnen onze LVT productieplants.
Je bent verantwoordelijk voor correct stockbeheer en stocktellingen volgens SOX procedure.
Je werkt nauw samen met onze externe magazijnen en beheert de flows tussen de twee productieplants en deze magazijnen.
Gebaseerd op de eigenschappen van onze logistieke keten en eigenschappen van de verschillende logistieke vormen, stel je KPI’s op en werk je samen met jouw team richting gezonde targets.
Je stuurt een operationeel team aan (+/- 20 tal mensen waarvan 6 direct reports) en werkt toe naar een gezonde mix van flexibel inzetbare krachten.
Samen met de aanwezige leidinggevenden werk je aan veiligheid, ergonomie, zelfsturende logistiek en optimale werkprocessen (looplijn analyses, rotatie van voorraden, intelligente magazijnindelingen, …).
Je legt connectie met de verschillende divisies van Unilin en creëert zo logistieke synergieën .
Je zet in op automatisatie van het logistieke gebeuren en werkt bestaande bottlenecks weg teneinde zo de groeiambities te realiseren.
Op basis van je connectie met IT heb je een goed overzicht van de nog lopende software optimalisaties en zoek je mee naar slimme oplossingen om de logistieke processen nog verder aan te scherpen.
Door middel van analyse en tijdstudie binnen je organisatie weet je flexibiliteit en volume maximaal met elkaar te combineren.
Je rapporteert aan de Plant Manager.

*
Profiel: *

Je beschikt over een bachelor of masterdiploma en blikt terug op voldoende leidinggevende werkervaring (5-7j minimaal) binnen een logistieke context (goederenontvangst, optimale flows binnen een productieomgeving, picking en warehousing, …).
Je bent een geboren communicator met sterke people skills, beweegt vlot door de organisatie en bouwt een stevig intern netwerk uit.
Je bent voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen en technologieën en stelt je ondernemend op zonder de lange termijn visie te verliezen.
Je kan omgaan met hoge druk en weet piekmomenten makkelijk te overbruggen.
Je hebt ervaring in het aansturen van mensen en slaagt erin jouw team te ontwikkelen en tot een hoger niveau te tillen met aandacht voor veiligheid.
Je beschikt over ‘gezond verstand’ en een praktisch inzicht om werkprocessen snel en doordacht aan te pakken met aandacht voor detail en kwaliteit.
Je bent hands-on, stressbestendig en een initiatiefnemer.
Je kan overweg met data en bent IT-minded (kennis van SAP is een plus).
Je gaat nauwgezet te werk en werkt processen punctueel tot in de puntjes uit en zorgt dat deze processen gevolgd worden door het volledige team.
Je bent vlot in het Engels en Frans.
Je werkt nauw samen met een gevarieerd en dynamisch team en bouwt mee verder aan de ontwikkeling van dit departement.

#LI-KC1

AANBOD
Unilin Group is een sterk groeiende, winstgevende en bruisende groep, die internationaal actief is. Innovatie is onze drijvende kracht. Investeren in mensen, technologie en duurzaam ondernemen zijn kenmerkend voor onze cultuur.
Unilin Group wordt gedragen door een team van collega’s die professionaliteit en entrepreneurship voorop stellen.
In ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek biedt Unilin Group een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

Dienstverband: Voltijds

Indeed

Société

Indeed