Klinisch Verpleegkundige

SGS Group Belgium

Région

Antwerpen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

Bedrijfsomschrijving

Bij SGS kan je kiezen. Allereerst uit onze verschillende vacatures. Maar je hebt bij SGS nog een andere keuze.  Kies je voor verdiepen of kies je voor verrijken? We zijn niet alleen op zoek naar collega’s die de diepte van hun vakgebied ingaan. We zijn net zo hard op zoek naar verbinders, collega’s die onze indrukwekkende diversiteit aan diensten kunnen koppelen. Aan elkaar. En daarmee onze dienstverlening verrijken.

SGS is wereldleider als het gaat om inspectie, controle, analyse en certificering. We zijn zelfs de wereldwijde benchmark voor kwaliteit en integriteit.  Daar zijn we waanzinnig trots op. Net als op onze ruim 100.000 collega’s die onze klanten bijstaan wereldwijd, of wat dacht je van onze 1850 medewerkers alleen al in België?  Verdeeld over expertises, branches en culturen heen, geven onze medewerkers dagelijks 110% van zichzelf. Onze medewerkers bouwen aan hun eigen weg binnen de dienstverlening en expertise.

Al meer dan 40 jaar bestudeert SGS als toonaangevende onderzoeksorganisatie de capaciteit van een farmaceutische molecule om uit te groeien tot een veilig, efficiënt en duurzaam geneesmiddel of vaccin. En naar aanleiding van de opening van onze nieuwe locatie op de campus van Universitair Ziekenhuis Antwerpen, zijn we op zoek naar een Klinisch verpleegkundige.  Werk jij binnenkort mee aan het welzijn van overmorgen?

Vacatureomschrijving

Als Klinisch Verpleegkundige voer je samen met het medisch team (artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen) complexe en innovatieve vroege fase klinische studies uit, waarbij experimentele geneesmiddelen, vaak voor de eerste keer, getest worden bij gezonde vrijwilligers en patiënten. Daarenboven is elke studie verschillend en dat maakt het enorm boeiend! Je onderzoekt niet alleen een grote variëteit aan geneesmiddelen. Jij genereert de data voor deze studies via een brede waaier aan paramedische activiteiten en je monitort de vrijwilligers van dichtbij. Je focust je hierbij vooral op de technische aspecten van een verpleegkundige. Het zorgaspect (inclusief de fysieke belasting) is in deze functie duidelijk minder aanwezig.

Studiegerelateerde activiteiten :

 • De paramedische taken zijn zeer divers en verschillen naargelang de fase van een klinische studie.
 • Algemene verpleegtechnische taken zijn bloedafname, bloeddruk meten, BMI bepaling, drugtesten op urinestaal, ECG, ... maar ook specifieke testen zoals spirometrie en bepaling van bloedingstijd komen aan bod.
  • Tijdens selectie-onderzoeken van de vrijwilligers : medische screening
  • Tijdens de retourvisites van de vrijwilligers : ambulante tussentijdse opvolgingen
  • Tijdens het verblijf van vrijwilligers voor klinisch onderzoek : continue monitoring

Na een uitdagende inwerkperiode komen er ook niet-studiespecifieke taken bij. Deze activiteiten dragen bij tot de succesvolle voorbereiding, uitvoering en finalisatie van het vroege fase klinisch onderzoek en vereisen maturiteit en kennis van het operationele werk.

Voorbeelden zijn :

 • De handelingen, gerelateerd aan de experimentele medicatie:  toedienen van deze medicatie, consolideren van alle monitoringdata,  opmaak van stocklijsten en stockbeheer van medisch verbruiksmateriaal
 • Het coördineren van de planning voor de freelancers en het creatief meedenken bij  planningsproblemen
 • Het schrijven, aanpassen of reviewen van procedures en werkvoorschriften
 • Het uitvoeren van kwaliteitstaken:  temperatuursmonitoring, calibraties van toestellen, controle van reanimatiekoffers, ..
 • De coördinatie van de studievoorbereiding : klaarzetten van materiaal, bedden, organisatie van transporten
 • Actieve deelname in studiegerelateerde meetings
 • Opleiding van nieuwe collega’s of nieuwe technieken

Functie-eisen

 • Je bent een gegradueerde/gebrevetteerde verpleegkundige.
 • Je spreekt vlot Nederlands en Engels.
 • Je bent een uitgesproken organisatietalent, je bent nauwkeurig en stipt.
 • Je bent stressbestendig en uitdagingen zijn je drijfveer
 • Je bent flexibel en straalt vertrouwen uit.

 

Aanvullende informatie

Wat wij aanbieden :

Was je toch al aan het nadenken over jouw carrière? Misschien is dit dan wel een volgende stap. Binnen SGS kan je rekenen op een verantwoordelijke functie, een gezellig team van collega’s en een aantrekkelijk salarispakket helemaal aangepast aan jouw kennis en ervaring. 

Wil je hier deel van uitmaken?

We zijn benieuwd naar je reactie. Stuur ons jouw verhaal met cv via onze website jobs.sgs.com en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe job binnen SGS. Anneleen kan je eventueel nog meer vertellen over deze functie. Stuur haar via [email protected] dan even een mailtje met je vragen.

SGS Group Belgium

Société

SGS Group Belgium