Junior Teamleader Chemische Incidenten

SGS Group Belgium

Région

beveren

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

Bedrijfsomschrijving

SGS Ewacs NV is gespecialiseerd in onafhankelijk (grensoverschrijdend) afvalstoffenbeheer. Met een vergund milieucentrum te Melsele (waar vloeibare en vaste afvalstoffen worden opgeslagen en geconditioneerd), een nieuwe transportinfrastructuur (een 20-tal eigen vrachtwagens en containers) en een 24/7 interventiedienst voor calamiteiten met gevaarlijke producten heeft SGS Ewacs een unieke positie op de Belgische milieumarkt veroverd.

Wij maken deel uit van de wereldwijde SGS inspectieorganisatie (www.sgs.be) die borg staat voor kwaliteit, ethiek en stabiliteit op lange termijn. 

Vacatureomschrijving

Als teamleader sta je in voor het voorbereiden en coördineren van interventies met gevaarlijke en/of chemische producten die op locatie worden uitgevoerd. Hiervoor neem je zelf de nodige initiatieven om met alle betrokken partijen samen te werken en zo de incident afhandeling tot een goed einde te brengen.

Een greep uit jouw takenpakket:

Je stelt veiligheids- en uitvoeringsplannen op voor de interventie en maakt concrete afspraken met de technische uitvoerders die je ter plaatse zullen bijstaan.

Je bent verantwoordelijk voor de opvolging, begeleiding, bijsturing en rapportage van incidenten met chemische producten.

Je geeft instructies aan het interventieteam en verleent tevens ter plaatse bijstand indien de situatie dit zou vereisen.

Je verzorgt de terugkoppeling naar de klantverantwoordelijken.

Je staat in voor de opvolging en het onderhoud van het interventiemateriaal zodat dit steeds gebruiksklaar staat voor een volgende urgente opdracht.

Je werkt zowel in het magazijn in Melsele als op verplaatsing in heel België. Occasioneel kan je voor korte opdrachten ook in het buitenland (Europa) tewerk gesteld worden

Je houdt toezicht op de naleving van de veiligheidsvoorschriften bij de uitvoering van interventies (projecten zoals afbraak LAF kasten in laboratoria, grote geïnventariseerde afval ophalingen, herverpakken van chemicaliën, …)

Je werkt actief mee aan de verdere ontwikkeling van onze interventiediensten op nationaal en   internationaal vlak.

Functie-eisen

Je bezit een Bachelor diploma in een technische richting (chemie, biochemie, elektromechanica, …) of hebt hoger secundair technisch onderwijs genoten en kunt minstens 2 jaar relevante ervaring (logistiek, havensector, chemie, cleaning, …) voorleggen.

Kennis van ADR / IMDG-goederen en werken met perslucht (of bent bereid hierover bijkomende opleiding te volgen) is een pluspunt.

Je bent een handige Harry maar ook een flexibel en stressbestendig persoon die probleemoplossend kan werken en in staat is om een interventieteam aan te sturen.

Naast het feit dat je goed kan plannen, coördineren en opvolgen, ben je niet beschaamd om zelf de handen uit de mouwen te steken en waar nodig actief in te springen.

Het spreekt vanzelf dat je een goede teamplayer bent, die collega’s met raad en daad ondersteunt.

Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en Engels, zowel geschreven als mondeling. Indien je ook nog een aardig mondje Frans spreekt, is dat mooi meegenomen.

Je wordt mee ingeschakeld in ons permanentie wachtsysteem. Dat houdt in dat je op de afgesproken tijdstippen ook bereid bent om buiten de klassieke kantooruren en tijdens weekends te werken.

Aanvullende informatie

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job binnen en klein en gespecialiseerd team. Bovendien bieden wij jou een uitgewerkte ‘on the job’ opleiding om alle verschillende facetten van de taken te leren kennen. Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief loon en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Interesse om deel uit te maken van onze grote SGS-familie?

We zijn benieuwd naar je reactie! Bezorg ons jouw verhaal en cv via onze website https://www.sgs.be/nl-nl/our-company/careers/job-opportunities-new en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe uitdaging binnen SGS. Heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Ze zal je met alle plezier verder helpen. Hopelijk tot snel!

SGS Group Belgium

Société

SGS Group Belgium