Inspecteur niet-destructief onderzoek

SGS Group Belgium

Région

Merelbeke

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

Bedrijfsomschrijving

Bij SGS kan je kiezen. Allereerst uit onze verschillende vacatures. Maar je hebt bij SGS nog een andere keuze.  Kies je voor verdiepen of kies je voor verrijken? We zijn niet alleen op zoek naar collega’s die de diepte van hun vakgebied durven in gaan, maar net zo hard naar verbinders, collega’s die onze indrukwekkende diversiteit aan diensten aan elkaar kunnen koppelen en zo onze dienstverlening verrijken voor de klant.

SGS is wereldleider als het gaat om inspectie, controle, analyse en certificering. We zijn zelfs de wereldwijde benchmark voor kwaliteit en integriteit.  Daar zijn we waanzinnig trots op. Net als op onze bijna 100.000 collega’s die onze klanten bijstaan wereldwijd, of wat dacht je van onze meer dan 1650 medewerkers alleen al in België?  Verdeeld over expertises, branches en culturen heen, geven onze medewerkers dagelijks 110% van zichzelf. Onze medewerkers bouwen aan hun eigen weg binnen de dienstverlening en expertise.

Voor onze afdeling Niet-Destructief onderzoek, actief op het vlak van kwaliteitscontroles van lasnaden en metaalconstructies in o.a. de chemische en petrochemische industrie, de automobielindustrie en de metaalverwerkende nijverheid zoeken wij voor onmiddellijke indiensttreding een NDO-Inspecteur

Vacatureomschrijving

Ben je gebeten door techniek? Zoek je een job waar je rechtstreeks in contact treedt met de klant en waar je zowel je technische als andere vaardigheden verder kan ontwikkelen? Dan is de job van inspecteur niet destructief onderzoek (NDO) bij SGS jou op het lijf geschreven!

Functie:

 • Als NDO inspecteur voer je bij de klant visuele en NDO inspecties uit en bepaal je of de onderzochte materialen aan de vooropgestelde kwaliteitsvereisten voldoen.
 • Naast het opstellen van onderzoeksrapporten sta je mee in voor het beheer van de verschillende onderzoeken die op de site worden uitgevoerd. 
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klant voor de verschillende inspecties die worden uitgevoerd en je bent verantwoordelijk voor de bijhorende administratie. Je geeft feedback aan de klant over de uitgevoerde inspecties indien nodig. 
  Je meldt onveilige situaties en verbeterpunten en je volgt op dat de inspecties op worden uitgevoerd volgens de geldende veiligheids- en kwaliteitseisen. 
 • Je volgt een opleidingstraject (zowel theorie als on-the-job) om bijkomende kwalificaties te behalen. Door zowel je technische als niet-technische vaardigheden continu verder te ontwikkelen word je gaandeweg ingeschakeld voor meer complexe opdrachten.

Functie-eisen

 • Je hebt een technisch diploma, bij voorkeur in de richting mechanica, elektromechanica, ... enige werkervaring in de (petro-) chemische, metaalverwerkende of nucleaire sector is een plus.
 • Je werkt zelfstandig en hebt zin voor verantwoordelijkheid.
 • Ervaring en/of kwalificaties in één of meerdere van de volgende disciplines is een plus: ultrasoon, radiografisch, magnetisch en penetrant onderzoek.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
 • Onregelmatige werkuren schrikken jou niet af. 
 • Je ziet het als een uitdaging om te kunnen werken in een veeleisende omgeving zoals de petrochemische industrie. 
 • Naast een perfecte beheersing van het Nederlands, heb je ook kennis van het Engels.

Aanvullende informatie

Aanbod:

 • Je komt terecht in een boeiende, dynamische en internationale groep.
 • Een afwisselende en uitdagende functie die een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid toelaat.
 • Doorgedreven opleiding en begeleiding.
 • Interessant salarispakket met diverse extra-legale voordelen.
SGS Group Belgium

Société

SGS Group Belgium