Ingenieur rollend materieel

De Lijn

Région

Mechelen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

De Lijn wil een oplossing zijn voor de mobiliteit van de toekomst. Werken bij De Lijn is daarom meer dan een gewone job. Samen met 7.500 collega's maken we Vlaanderen leefbaar en bereikbaar. Want een betere mobiliteit in Vlaanderen is voor iedereen belangrijk. Ook jij kan hier een sleutelrol in spelen. Bij ons kom je terecht in een gezond bedrijf dat constant in beweging is en dat oog heeft voor de noden van zijn werknemers.

Jouw verantwoordelijkheden

Functieomschrijving

Een van de belangrijkste pijlers voor De Lijn als openbaar vervoersmaatschappij zijn de trams, bussen en ondersteunende voertuigen. Het wagenpark is constant in beweging door vervanging van trams en bussen en met de technische evoluties die zich aandienen. Beiden gaan hand in hand. In de afdeling Beheer & Innovatie Voertuigen kan je mee deze technologische vooruitgang van het wagenpark vorm geven en dragen we op verschillende manieren bij aan de vergroening van de vloot.

Samen werken aan de mobiliteit in Vlaanderen: aan de slag als ingenieur rollend materieel.

Als ingenieur rollend materieel bouw jij mee aan de mobiliteit van Vlaanderen. Dat doe je door een belangrijke rol te spelen in de aankoop en het beheer van ons rollend materieel. Je analyseert en volgt technische evoluties, je voert technische studies en projecten uit. Zo weet jij wat er nodig is om onze reizigers op een comfortabele, efficiënte en ecologische manier door Vlaanderen te brengen.

Je giet de behoeften in een bestek, levert technisch-inhoudelijke expertise, volgt offertes op en staat in voor de aanbesteding die leidt tot de aankoop van nieuwe voertuigen. Je volgt mee de leveringen op en onderhoudt de contacten met de leveranciers. Je kan conceptueel meedenken en meewerken aan innovatieve mobiliteitsoplossingen op vlak van voertuigen en geeft daarbij mee vorm aan de bussen en trams van de toekomst. Je staat in nauw contact met de leveranciers en constructeurs gedurende indienstname en waarborgperiode. Daarnaast zorg je er ook voor dat het bestaande wagenpark onderhouden blijft en aan de technische normen blijft voldoen.

Je hebt regelmatig contact met directe collega's en overlegt met de servicezones en expertisecentra voor voertuigen over de onderhoudsstrategie en de planning van vernieuwingsprojecten. Ook win je advies in bij andere afdelingen en onderhoud je contact met externe leveranciers en dienstverleners.

Tevens werk je mee aan projecten:

 • Je voert marktstudies, technische en functionele analyses uit.
 • Je staat in voor projectvoorbereiding- planning en budgettering.
 • Je stuurt het project aan en volgt het op.

Projecten waar op de dag van vandaag aan wordt gewerkt:

 • Studie- en levering van de nieuwe trams voor de verschillende tramnetten van De Lijn.
 • Levering, onderzoek en testen van elektrisch hybride bussen in het kader van de vergroening en zero emissie rijden.

Je doet dit alles niet alleen. Je komt terecht in een team van gedreven ingenieur-collega's die samen met jou de lange-termijn-projecten vorm geven. Jullie rapporteren aan de Manager Beheer & Innovatie Voertuigen die op zijn beurt rapporteert aan de Directeur Techniek

Jouw profiel

Functieprofiel

Je hebt een sterke interesse in (elektrische, hybride) bussen en trams en bijhorende onderdelen. Je bent een innovator die met doordachte oplossingen komt. Complexe regels of procedures zie je als een uitdaging die je geduldig aangaat. In je job als deskundige is communicatie belangrijk, zowel intern als extern. Je beschikt dus over sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Projectmatig werken is een troef bij het opvolgen van de verschillende dossiers. Hiervoor doe je dan ook beroep op je ervaring in projectmanagement.

Je bent organisatorisch sterk aangelegd en je kan mee de touwtjes in handen nemen. Je bent een deskundige die complexe informatie leesbaar en vatbaar kan maken voor alle betrokken partijen en zich bewust is van de gevolgen van vertragingen en meerkosten.

We zoeken een dynamische collega met een trekkersrol.

Daarnaast:

 • Heb je een masterdiploma, bij voorkeur burgerlijk of industrieel ingenieur of je kennisniveau is gelijkwaardig door ervaring.
 • Heb je minimaal 5 jaar werkervaring in een technische projectomgeving.
 • Beheers je de Nederlandse taal vloeiend zowel in woord als geschrift.

Ons aanbod

Ons aanbod

Hoe is dat: werken bij De Lijn?

Samenwerken is een van onze belangrijkste pijlers binnen De Lijn: samen met zo'n 8.000 medewerkers brengen we Vlaanderen in beweging. Je kunt je werkzaamheden flexibel indelen en krijgt de kans om echt in de materie te duiken. Zo evolueer jij tot expert in jouw vakgebied en kun je jouw kennis overdragen aan collega's. Samen zijn we een voortrekker in de transitie naar duurzame mobiliteit in Vlaanderen.

Voordelen om van te genieten:

 • Een aantrekkelijk maandsalaris, in verhouding tot je diploma en competenties, van € 3 790,70 tot € 4 565,44. Indien hoger wordt het dossier bekeken met de HR directeur.
 • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques van €8,00 per gewerkte dag, dubbel vakantiegeld, eindejaarspremie, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, vrijverkeerkaarten voor het hele bus, tram, en metronetwerk voor jou en je gezin in België, gratis woon werkverkeer met de trein, gratis thuisopvang voor zieke kinderen, …
 • Voordelige acties met verschillende culturele en commerciële partners, zoals vakantiehuizen, programma's om privé computers aan te kopen en groepsaankopen.
 • Professioneel meegroeien met een bedrijf dat een belangrijke partner is in het maatschappelijk mobiliteitsdebat.

Bovendien hechten we belang aan een goede werk privébalans. We zetten in op plaats en tijdsonafhankelijk werken. Je kan in het voor jou dichtstbijzijnde kantoor van De Lijn of van thuis uit werken. We verwachten echter wel dat je, afhankelijk van afspraken met je manager en mogelijke meetings, 1 à 2 keer per week aanwezig bent in het hoofdkantoor te Mechelen.

Geïnteresseerd?

Meer informatie

 

Je kan solliciteren via onze jobsite.

 

Deze selectieprocedure bestaat uit 3 stappen:

- verkennend gesprek (telefonisch of online)

- assessment (online)

- selectiegesprek met leidinggevende en HR (op onze kantoren indien mogelijk, anders online)

 

Wil je meer weten over:

 

 • Het sollicitatieproces? Neem contact op met Kim Van Boxlaer via 0470 22 19 87.
 • De inhoud van de job? Mail gerust Samuel Schalckens op [email protected]
De Lijn

Société

De Lijn