Hoofd Operaties - De Lijn - Bruxelles-Capitale

De Lijn

Région

N/A

Al meer dan 30 jaar bewegen we samen duurzaam door Vlaanderen. En we weten duidelijker dan ooit naar waar. Naar slimmere mobiliteit. Nog beter voor mens, milieu en maatschappij.

Daarvoor werken we samen met tal van partners, zoals de Vlaamse overheid. Zo bouwen we aan het mobiliteitsbeleid van morgen, met aandacht voor elektrificatie, digitalisering én nieuwe ecosystemen.

Je ziet het, werken bij De Lijn is meer dan een ‘gewone’ job. Samen met 8 000 collega’s maken we Vlaanderen leefbaar én bereikbaar. En daar kan jij een sleutelrol in spelen.

Solliciteer nu en beweeg mee naar minder CO2.


Als Hoofd Operaties ben je verantwoordelijk voor een uitstekende kwaliteit, klantvriendelijkheid en veiligheid bij elke rit van de ruim 660 chauffeurs in jouw gebied, verspreid over 8 stelplaatsen. Je doet dat gelukkig niet alleen. Samen met een team bestaande uit 10 teamcoaches en uit operationele personeelsplanners zet jij je elke dag in om onze reizigers tevreden te maken.

Je begint elke week met een overleg met je teamcoaches. Zij houden de vinger aan de pols bij je chauffeurs en zijn voor jou een onmisbare partner in het uitvoeren van je doelen. Dankzij je goede samenwerking met hen, kan jij meteen anticiperen op problemen en proactief op projecten werken.
Je bent dus een echte peoplemanager die met doordachte en doelgerichte oplossingen komt. Je hebt aandacht voor onze chauffeurs maar ook voor onze klant, de reiziger.
Je bent zeer nauw operationeel betrokken bij het werkveld, en gaat regelmatig zelf het terrein op.
Je overlegt regelmatig en constructief met onze sociale partners en hebt een talent om te negotiëren met impact. Je zoekt naar een win/win oplossing en creëert een echt partnership met je verschillende stakeholders.
Jij bent niet snel uit je lood te slaan en kan als een echte crisismanager optreden mocht dat nodig zijn. Een noodsituatie kan voorvallen en jij kan in dat geval het hoofd koel houden.
Je kan regelmatig afstemmen met je collega’s die verantwoordelijk zijn voor de andere regio’s in Vlaanderen. In dat overleg bespreken jullie belangrijke topics maar werken jullie ook volledige projecten uit.

Binnen De Lijn werken mensen die vooruit willen. In je overleg met jouw manager bespreek je budget, kwaliteit, organisatorische en strategische issues.
Slaag jij erin de ideale balans te vinden tussen efficiëntie en tevreden medewerkers?

Je durft steeds de ‘waarom’ vraag te stellen en stimuleert je medewerkers om hetzelfde te doen. Op deze manier maakt continue verbetering deel uit van de dagdagelijkse taken.

Functieprofiel

Jij zorgt ervoor dat de dagelijkse uitdagingen worden omgezet in oplossingen. Deze job doet dan ook een beroep op je resultaatsgerichtheid, zelfstandigheid en coachende vaardigheden. We zoeken een Hoofd Operaties met sterke peopleskills, communicatievaardigheden en een echte samenwerkingsmindset. Je onderhandelt immers met verschillende sociale partners.

Dat vul je aan met:

 • Je bent een actieve netwerker
 • Je hebt relevante werkervaring in het aansturen van een operationeel team
 • Je bent organisatorisch sterk. Je houdt ervan om deadlines op te volgen en resultaatgericht werken
 • Een kennisniveau Master of gelijkwaardig door bijscholing en ervaring
 • Je hebt een rijbewijs B

Ons aanbod

Hoe is dat: werken bij De Lijn?
Samenwerken is een van onze belangrijkste pijlers binnen De Lijn: samen met zo’n 8.000 medewerkers brengen we Vlaanderen in beweging. Je kunt je werkzaamheden flexibel indelen en krijgt de kans om echt in de materie te duiken. Zo evolueer jij tot expert in jouw vakgebied en kun je jouw kennis overdragen aan collega’s. Samen zijn we een voortrekker in de transitie naar duurzame mobiliteit in Vlaanderen.

Is dit nieuwe avontuur iets voor jou? Dan mag je van ons dit verwachten:

 • Een job die ook morgen en overmorgen belangrijk blijft.
 • Een aantrekkelijk maandsalaris, in verhouding tot je diploma, competenties en ervaring.
 • Extralegale voordelen zoals een interessant pensioenplan, hospitalisatieverzekering, ongevallenverzekering, maaltijdcheques, abonnement voor het hele bus-, tram- en metronetwerk voor jou en je gezin, gratis woon- werkverkeer met de trein, gratis thuisopvang voor zieke kinderen, etc.
 • Voordelige acties met verschillende culturele en commerciële partners, zoals vakantiehuizen, programma’s om privécomputers aan te kopen en groepsaankopen.
 • 20 wettelijke verlofdagen, 5 conventionele verlofdagen, 1,5 dag ARAB verlof en 10 dagen bijkomend verlof. Een extra anciënniteitsdag na 3 jaar dienst, 2 dagen na 5 jaar dienst, daarna per 5 jaar een bijkomende dag met een maximum van 7 dagen.
 • Flexibel werken, glijdende uren, wisselende locaties en ook thuiswerk.
 • Je groeit professioneel mee met een bedrijf dat een belangrijke partner is in het maatschappelijk mobiliteitsdebat.

Meer informatie
Je kan solliciteren tot en met 15 september 2022.

Voor functie gerelateerde vragen kun je contact opnemen met Jan D’Hooge ([email protected]), voor meer informatie over het sollicitatieproces met Hester Vermeyen via [email protected]

Kom je in aanmerking? Onze selectieprocedure bestaat uit een verkennend gesprek, een assessment en een selectiegesprek met de leidinggevende en HR.

Bij De Lijn kijken we naar competenties en bieden we gelijke kansen aan iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, etnische afkomst of nationaliteit.
De Lijn

Société

De Lijn