Customer Service Specialist

SGS Group Belgium

Région

Antwerpen

Contrat

Contrat fixe à durée indéterminée

Bedrijfsomschrijving

When you need to be sure, dat is waar SGS voor staat. Bij SGS bieden wij jou namelijk double layer sureness, dubbellaagse zekerheid. Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit. Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 100.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen.

SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten. Onze divisie Natural Resources is o.a. gespecialiseerd in de inspectie en kwaliteitscontrole van chemicaliën, vloeibare gassen en petroleumproducten.

Vacatureomschrijving

Als Customer Service Specialist kom je terecht in een team van enthousiaste en betrokken collega’s en ben je de spil tussen de klant en verschillende afdelingen binnen de Natural Resources afdeling. Je bent het eerste aanspreekpunt voor een aantal vaste klanten in de chemische en logistieke sector en staat garant voor een proactieve opvolging van hun lopende activiteiten en het beantwoorden van alle vragen. Bij de opstart van nieuwe klanten of opdrachten neem je het voortouw om alles in goede banen te leiden.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Je hebt veelvuldig telefonisch klantencontact, bezoekt af en toe klanten in binnen- en buitenland (Europa) en bouwt non stop aan een professionele relatie.
  • Je staat in voor de dagelijkse verwerking van de inkomende opdrachten die door de klanten worden aangereikt. Je vertaalt deze in werkinstructies voor onze inspecteurs en laboranten en waakt ook mee over de correcte uitvoering ervan in overleg met het coördinatieteam.
  • Je controleert eveneens de uitgaande rapportages die naar de klanten worden doorgestuurd.
  • In de uitbouw van je klantenrelaties hoort uiteraard ook debiteurenopvolging en klachtenbehandeling.
  • Door je nauwe samenwerking met collega’s van het sales team en andere afdelingen zoals inspectie en labo, slaag je erin de marktpositie van SGS te verstevigen.

Functie-eisen

Je bezit relevante werkervaring in een customer service functie. Kennis van de chemische of logistieke sector is uiteraard een groot pluspunt.

Verantwoordelijkheid en klantgerichtheid zijn jouw belangrijkste troeven. Je stelt de juiste prioriteiten, werkt proactief en durft initiatief te nemen.

Je bent een “pleaser” die voor zijn/haar klanten tot het uiterste gaat en voor elk probleem een werkbare oplossing vindt.

Je bent een dynamisch en gedreven persoon die beschikt over de nodige flexibiliteit, zelfvertrouwen en uitermate sterke communicatievaardigheden.

Naast een perfecte kennis van het Nederlands, spreek je ook vlot Engels. Kennis van bijkomende talen zoals Duits of Frans is een pluspunt.

Aangezien de haven van Antwerpen nooit slaapt, ben je bereid om na de opleidingsperiode in permanentiedienst buiten de kantooruren te functioneren (gemiddeld 1 week per maand). Uiteraard levert dit voor jou ook een leuk extraatje op.

Aanvullende informatie

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een boeiende en gevarieerde job met mogelijkheid tot ontplooiing. Als stabiel en internationaal bedrijf staan we garant voor de nodige werkzekerheid en bieden we je naast een competitief salaris, firmawagen en de klassieke extralegale voordelen (maaltijdcheques en verzekeringen) ook de optie om deel te nemen aan ons fietsleaseplan. Dit is één van de manieren om ons beleid rond duurzaamheid in de praktijk te brengen. 

Interesse om deel uit te maken van onze grote SGS-familie?

We zijn benieuwd naar je reactie! Bezorg ons jouw verhaal en cv via onze website https://www.sgs.be/nl-nl/our-company/careers/job-opportunities-new en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe uitdaging binnen SGS. Heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Zij helpt jou met veel plezier verder. Hopelijk tot snel!

SGS Group Belgium

Société

SGS Group Belgium