Corporate Affairs Intern - PepsiCo - Zaventem

PepsiCo

Région

N/A
Auto req ID: 272707BR

Job Description

PepsiCo is op zoek naar een stagiair(e) vanaf 1 augustus 2022 tot en met 3 februari 2023 (4 of 5 dagen in de week) voor de Corporate Affairs afdeling op het hoofdkantoor te Zaventem.

Gedurende jouw stageperiode krijg je de unieke mogelijkheid om ervaring op te doen binnen het Corporate Affairs team van PepsiCo Benelux en zal je helpen bij de ondersteuning en uitvoering van verschillende communicatieprojecten en het managen van extern stakeholders.

Wat zal je leren tijdens je stage?

Als stagiair(e) Corporate Affairs heb je als werkzaamheden:

Externe Communicatie:
Je zal kunnen meewerken aan verschillende verantwoordelijkheden van het communicatieteam zoals o.a. het onderhouden van de lokale websites, Sociale Media kanalen, dagelijkse mediamonitoring, helpen bij het schrijven van persberichten en het lokaliseren van de wereldwijde duurzaamheidsvisie.

Interne communicatie:
Je levert je bijdrage aan het uitrollen van interne communicaties op o.a. intranet en het PepTalk bedrijfsmagazine, het organiseren van interne events en meetings en het helpen bij het vertalen van teksten in Nederlands, Frans of Engels.

Public Affairs:
Je zal het Public Affairs team ondersteunen met o.a. het analyseren van Belgische en Nederlandse wetgevingsinitiatieven, het ontwikkelen van ‘position papers’ en het monitoren van de duurzaamheidsdoelstellingen van PepsiCo.

Kortom, een unieke stage die veel eigen verantwoordelijkheid biedt en de mogelijkheid geeft om ervaring op te doen bij een grote multinational in een dynamische Fast-Moving Consumer Goods (FMCG) omgeving! In deze rol zal je rapporteren aan de Benelux Corporate Affairs Manager en werk je nauw samen met de rest van het Benelux-team en andere collega's in de Noordwest-Europa Business Unit.

Wie zoeken wij?
Onze ideale kandidaat heeft:
 • Een Bachelorsdiploma in een relevant vakgebied, bij voorkeur in communicatie, PR, internationale betrekkingen of politicologie.
 • Ambitie om de interne en externe communicatie voor de PepsiCo verder uit te werken in de breedste zin van het woord.
 • Oprechte interesse in het politieke speelveld in Benelux met focus op gezondheid & voeding, verpakkingen en klimaat & energie.
 • Een ondernemingsmentaliteit: je kan zelfstandig werken en neemt initiatief.
 • Een passie voor design en taal.
 • Ervaring met MS Office, Indesign en video editing.
 • Een uitstekende kennis van Nederlands en Engels; Frans is een pluspunt.

Wat bieden wij jou aan?

Bij PepsiCo zijn we niet alleen trots op onze toonaangevende merken zoals Pepsi Max, Lay’s, Quaker, enz., maar hechten we ook veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Naast het werken in een inspirerende omgeving met creatieve collega's, bieden we veel opleidingsmogelijkheden aan zodat jij het maximale uit je stage kan halen. Bij PepsiCo koesteren we een informele werksfeer en waarderen we ieders inbreng en ideeën. Geen enkele dag zal er hetzelfde uitzien en je zal continue uitgedaagd worden. Daarnaast heeft PepsiCo dit jaar opnieuw de certificering Top Employer België en Nederland en Top Employer Europe behaald.

Als een intern heb je recht op volgende voordelen:
 • Een competitieve vergoeding (incl. reiskostenvergoeding) en betaalde vakantiedagen
 • Een working-from-home toolkit (laptop, computermuis, headset, toetsenbord) om je te accommoderen in onze flexibele manier van werken.
 • Toegang tot PepsiCo’s campusprogramma voor interns om je te ondersteunen bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Een gastvrije, stimulerende en open teamomgeving.
 • En nog veel meer!
We zijn een werkgever die gelijke kansen biedt en diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel heeft; het is een essentieel onderdeel van ons succes. We maken geen onderscheid op basis van leeftijd, zwangerschap of moederschap, huwelijkse/burgerlijke partnerschappen, religie of overtuiging, seksuele geaardheid, geslacht of geslachtsverandering, handicap of ras inclusief; kleur, nationaliteit, etnische of nationale afkomst. Bezoek ook https://www.pepsico.com/about/diversity-equity-and-inclusion voor meer informatie over wat we in de praktijk doen om diversiteit en inclusiviteit in de werkomgeving en samenleving te omarmen.

Klinkt het interessant, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Bezoek PepsiCo’s Instagram pagina voor een kijkje achter de schermen!

Last but not least, hoe zal je recruitmentreis eruit zien?
 • De eerste selectie vindt plaats op basis van jouw CV en de bovenvermelde vereisten (talenkennis, beschikbaar, enz.)
 • Als je slaagt voor de eerste selectie, zal je uitgenodigd worden om online een video op te nemen waarmee we je motivatie en ambities zullen nagaan.
 • Heb je de derde ronde gehaald? Dan word je uitgenodigd voor een face-to-face of virtueel interview met de toekomstige manager.

Vragen over deze stage vacature of ons recruitmentproces? Neem dan contact op met Natalia Bugielska ([email protected]).

Relocation Eligible: Not Eligible for Relocation
PepsiCo

Société

PepsiCo